dilluns, 1 de juny del 2009

Enciams

Ja la tornem a tenir liada. El tripartit s'ha entossudit a posar-li una mica de salsa a la nostra rutina diària, i tornen a donar ales als convergents.
Aquest cop toquen les ajudes per la compra de cotxes.
Espanya, país que destaca per la seva potent indústria de l'automòbil, s'ha apuntat al carro dels francesos i alemanys (els propietaris reals de la industria automobilística i qui, per tant es beneficiarà de les esmentades ajudes), i per ajudar-la es vol gastar centenars de milions d'euros en subvencions per reactivar la compra de cotxes.
A Catalunya, com que som diferents, el pla d'ajudes serà diferent que a la resta de territoris. Els socialistes volen augmentar els ingressos de la Generalitat en concepte de l'impost de matriculació, permetent la subvenció a cotxes de major cilindrada i més emissió de CO2, cosa que grava més impostos que els ecològics i permetria que les ajudes li surtíssin gratis a la Generalitat. Ara bé, als capitans enciams se'ls en refot la crisi i s'escandalitzen per la proposta. Li va faltar temps a l'enciam en cap (J.Herrera) per sortir per la TV i reclamar que se'ls ha de tenir en compte, que ells també formen part del Govern.
M'imagino el fart de riure que es devia fer en Castells veient les declaracions, les pulsacions d'en Montilla mantenint el seu ritme habitual, algo així com les de Miguel Indurain mentre camina tranquilament, impertèrrit davant la tempesta, i els convergents fregant-se les mans, i els enciams plantant enciams.

3 comentaris:

Mons ha dit...

també donaran ajuts a les compres de motos!!!!però crec que els hi sortirà el tiro per la culata en relació a aquest proposta!

Frank Bayer ha dit...

Em fa gràcia perquè CIU sense fer una oposició amb força mediàtica està pujant a les enquestes de forma brutal!!! No estábamos tan mal hombre!!!

Joan ha dit...

Al loro!